سلام به دوستان عزیز نقش نگاری
از اونجایی که در تب و تاب فینال جام جهانی هستیم تصمیم گرفتیم امروز به بررسی استادیوم ماراکانا بپردازیم که قرارهست بازی فینال یعنی آلمان و آرژانتین در آن برگزار بشه البته با ذکر این نکته که این بررسی از دید معمارانه است !!
اطلاعات پروژه
مکان پروژه : ریو دو ژانیرو
شروع برنامه ریزی: آوریل ۲۰۰۹
تکمیل:آوریل ۲۰۱۳
ظرفیت برای جام جهانی : ۸۱,۵۵۰ صندلی
مساحت تحت پوشش : ۴۵,۵۰۰ m²
ابعاد :۲۹۸ x 260 m
این استادیوم استادیوم میزبان بازی های جام جهانی ۱۹۵۰ بود پس از آن به طور عمده مورد استفاده باشگاههای بزرگ برای برگزاری مسابقات فوتبال قرار گرفتهاست . استادیوم ماکارانا در سال ۱۹۶۶ به دنبال مرگ روزنامه نگار معروف برزیلی Mario-Fiho به این نام ، نام گذاری شد ولی اکثر مردم این استادیوم را باهمان نام ماراکانا (Maracanã) میشناسند . ماراکانا تا سال ۱۹۹۰ میلادی تغییر چندانی نداشت تا اینکه بر اثر یک اتفاق گریبانگیر دستخوش تعییراتی شد . در سال۲۰۰۷ میلادی که برزیل میزبان جام جهانی ۲۰۱۴ شد، واضح بود که ورزشگاه ماراکانا به عنوان میزبان فینال جام جهانی به تغییرات اساسی و توسعه مجدد نیاز دارد . توسعه ساختمان استادیوم در سال ۲۰۱۰ آغاز شد . در این تغییرات ردیف پایین استادیوم بازسازی و سقف جدیدی برای ورزشگاه ساخته شد .
به منظور پاسخگویی به الزامات مورد نیاز برای شرکت در جام جهانی ۲۰۱۴ ، نوسازی ورزشگاه Maracanãدر ریو دو ژانیرو در سال ۲۰۰۹ آغاز شد. بازی های نخست و دور دوم و همچنین فینال جام جهانی۲۰۱۴ دراین ورزشگاه برگزار خواهد شد. در سال ۲۰۱۶، این ورزشگاه محل برگزاری مراسم افتتاحیه و اختتامیه و رویدادهای رقابتی مختلف بازی های المپیک تابستانی خواهد بود.
تصویر بالا مربوط به استادیوم در ۱۹۵۰ می باشد .
تغییرات شامل ردیف و فاصله آنها و به خصوص ساخت و ساز سقف می باشد .سقف معلق بتنی اصلی فقط جایگاه بالا را پوشش میداد که این موضوع در استادیوم های مدرن قابل قبول نیست . راه حل های مختلفی برای گسترش سازه سقف اصلی در این دوره از روند توسعه طرح پیشنهاد شد.
طراحی سقف باید ۲ ویژگی اصلی را داشته باشد : اول این که عمق تقریبی ۷۰ متری را فراهم کند و دوم آن که زیرسازی بتن ذکر شده باید تحمل بار سقف را داشته باشد .بعد از تخریب سقف بتن مسلح قدیمی ، همه مصالح باقیمانده برای پشتیبانی از نما ، مانند یک حلقه پیرامونی در پیش آمدگی لبه بام مورد استفاده قرار گرفت .
به منظور ایجاد تغییر در ظاهر بیرونی استادیوم اصلی تا حد ممکن ، لبه بیرونی سازه سقف کمی پایین تر از قبل آمد تا به شکلی سیال و شناور بر روی بدنه ورزشگاه درآید، این امر با طراحی یک سقف کابلی حلقه ای محقق شد .
یک سقف مدور قوی با ترکیب حلقه پیرامونی تحت فشار با شبکه کابلی پیش تنیده متشکل از حلقه های تنشی درونی و کابلهای شعاعی توانایی تحمل فشار ،مکش و بار افقی را دارد . سازه جدید سقف علاوه بر حساس بودن به سنسورها ، یک سازه سبک و اقتصادی است که استادیوم را پوشش داده است .
ترجمه : فاطمه سیاح (مهراز )
ارائه از نقش نگار ، مرجع معماری و عمران ایران
www.Naghsh-Negar.ir
آموزش خرید از نقش نگار
لینک ثابت و کوتاه مطلب : http://www.naghsh-negar.ir/?p=10634
لینک دانلود
پسورد:
منبع :
نکته بسیار مهم:جهت بحث و تبادل نظر به انجمن سایت مراجعه نمایید.
نکته1 :جهت استفاده از فایل های فشرده از نرم افزار WinRar استفاده نموده و به پسورد هر فایل توجه نمایید.
نکته2 :جهت آموزش استفاده از نرم افزار Winrar اینــــــــــجا کلیک کنید
نکته3 :در صورت بروز هرگونه مشکل در لینک دانلود از طریق بخش نظرات در پایین صفحه با ما در ارتباط باشید
نکته4:جهت استفاده از لینک های غیر مستقیم سایت و نحوه دانلود از Hotfile اینجـــــــــا کلیک کنید.
عالی بود به ما هم سر بزنید
lebasmajlesi.com